top of page

Αερογραμμές: Δοκιμάζουν αντοχές επιβατών για τόνωση κερδών



Η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και η επιζητούμενη ισορροπία


Οι Αμερικανικές και οι Ευρωπαϊκές αερογραμμές προσπαθούν να επωφεληθούν από την ιδιαίτερη αύξηση των ταξιδιών στην παρούσα χρονική στιγμή και να ισορροπήσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές συνέπειες από τα ανεβασμένα λειτουργικά κόστη και τις ελλείψεις αεροσκαφών. Παρόλη την προσπάθεια να αυξήσουν τις πτήσεις τους, ώστε να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση.


Τη φετινή χρονιά, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις νέων αεροσκαφών από την Airbus και την Boeing, καθώς και της καθήλωσης κάποιων αεροσκαφών των υφιστάμενων στόλων για επισκευή, λόγω των τεχνικών προβλημάτων. Επομένως, τα προβλήματα αυτά δυσκολεύουν την προσφορά αεροπορικών θέσεων καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση της αυξημένης ζήτησης. Παράλληλα σε συνδυασμό με τα υψηλά κόστη καυσίμων, συντήρησης και λειτουργίας οδηγούν σε αυξημένες τιμές αεροπορικών εισιτήριων. Οι τιμές παραμένουν σε υψηλα επίπεδα καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι οι επιβάτες ανά το παγκόσμιο δείχνουν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν ανεξαρτήτως του κόστους. Οι Ευρωπαϊκές αερογραμμές υπολογίζουν ότι οι αποδόσεις το επερχόμενο καλοκαίρι θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του περσινού, ενώ θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο το 2025, σε συνδυασμό με 15-20% αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης σε σύγκριση με το 2019. Το ίδιο ανοδικά στο επίπεδο 25%+ κινούνται οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη σε σχέση με το 2019.

Οι αεροπορικές εταιρείες Ryanair και easyJet μάλιστα δηλώνουν ότι οι κρατήσεις τους για το φετινό καλοκαίρι είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Δείτε εδώ περισσότερα για όσα ετοιμάζουν οι αερογραμμές διεθνώς.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page