top of page

Διεθνές αεροδρόμιο Edmonton: Μέλισσες οι …νέοι ιπτάμενοι συνεργάτες

Μέχρι και 50.000 μέλισσες θα φιλοξενεί σε περίοδο αιχμής


Για τα καλά σέρνουν τον χορό, οργανισμοί στην αεροπορική βιομηχανία, ώστε να συνεισφέρουν με απτές δράσεις στην πράσινη οικονομία για ένα οικοσύστημα που σέβεται όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, για ένα βιώσιμο παρόν και κυρίως μέλλον. Το καναδικό διεθνές αεροδρόμιο του Edmonton (YEG) καλωσόρισε στα εδάφη του νέους συνεργάτες με… φτερά.


Μια κυψέλη μελισσών και δύο σπίτια για άγριες μέλισσες έχουν προστεθεί σε όσα παρέχει το YEG στις εγκαταστάσεις βιωσιμότητας (City Sustainability Campus) που διατηρεί. Σε περίοδο αιχμής, η κυψέλη και τα σπίτια μπορεί να περιέχουν μέχρι και 50.000 μέλισσες. Οι μέλισσες είναι πολύ σημαντικό έντομο για την αναπαραγωγή των φυτών μέσω της γύρης, και ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια τροφίμων. Έτσι, συνεισφέρουν στο οικοσύστημα, ωστόσο, η ευημερία και ο αριθμός των μελισσών, διεθνώς μειώνεται λόγω διαφόρων απειλών συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής.


Οι μέλισσες μέσα από τη συνδρομή τους στην αναπαραγωγή των φυτών είναι υπεύθυνες για το ένα τρίτο της παραγωγής τροφίμων και το αεροδρόμιο αναλαμβάνει δράσεις, με σκοπό την ενημέρωση και την υποστήριξη των πληθυσμών άγριων μελισσών διεθνώς. Το αεροδρόμιο, χάρη στη συνεργασία του με τις Alvéole και Alberta Beekepers Commission, ανέπτυξε έργο στο πλαίσιο του οποίου εγκατέστησε μελίσσια στους χώρους του, βοηθώντας το διεθνές αεροδρόμιο να προάγει τη βιοποικιλότητα και την εργασία προς ένα πιο πράσινο μέλλον.


Το YEG, επικεντρώνεται στην οικονομική ευημερία του Καναδά και είναι το πέμπτο στη χώρα πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο σε επιβατική κίνηση και το μεγαλύτερο σε έκταση.  

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page