top of page

easyjet: Πώς μετέτρεψε 95% αεροφοβικών σε ατρόμητους επιβάτες


Τα μαθήματα, οι συμβουλές από ειδικούς και η δοκιμαστική πτήση


Πρόγραμμα με στόχο να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν αεροφοβία, εφαρμόζει η easyjet, ο γνωστός αερομεταφορέας του sir Στέλιου Χατζιωάννου. Η εφαρμογή του προγράμματος, είχε ποσοστό επιτυχίας πέραν του 95% αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν μετατράπηκαν, σε ... ατρόμητους επιβάτες.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται εδώ και 12 χρόνια και περιλαμβάνει ένα εικονικό (virtual) μάθημα στο έδαφος με τη λεπτομερή επεξήγηση της πτήσης και του αεροσκάφους από πιλότο της easyjet. Ακολουθεί παρουσίαση ενός ψυχολόγου για τους τρόπους αντιμετώπισης της φοβίας με μία συνάντηση. Στη συνέχεια πραγματοποιείται συνάντηση στο αεροδρόμιο, ώστε τα άτομα να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση πτήσης μίας ώρας ώστε τα άτομα να εφαρμόσουν αυτά που διδάχθηκαν στο έδαφος και να ξεπεράσουν στην πράξη το φόβο τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο σε εννιά τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι αξιοσημείωτο πως, από το ξεκίνημα της εφαρμογής του συμμετείχαν περισσότερα από 12 χιλιάδες άτομα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Στην Κύπρο, η Hermes Airports εδώ και έξι χρόνια υποστηρίζει την ετήσια πρωτοβουλία του οργανισμού Flight Safety Foundation, που διοργανώνει ολοήμερο πρόγραμμα με στόχο να βοηθήσει τα άτομα με αεροφοβία, να ξεπεράσουν το φόβο τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο διάρκειας μισής μέρας στη Λάρνακα με ειδικούς, όπως ψυχολόγους και επαγγελματίες της αεροπλοΐας που παρέχουν συμβουλές και άλλες πληροφορίες στους συμμετέχοντες, αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια, ενώ ολοκληρώνεται με μια σύντομη πτήση πάνω από την Κύπρο. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τα άτομα με αεροφοβία έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν λεπτομερώς για τη διαδικασία των αεροπορικών πτήσεων, να ξεναγηθούν στους χώρους του αεροδρομίου και να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν ίσως και την 1η πτήση της ζωής τους, εφαρμόζοντας στην πράξη αυτά που διδάχθηκαν στο σεμινάριο. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα συνολικά πάνω από 750 άτομα, τα οποία κατάφεραν να ξεπεράσουν το φόβο τους. Το επόμενο σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου 2024. 

 

Περισσότερα για την κίνηση της easyjet  εδώ 

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page