top of page

Emirates: Μέρος πρωτοβουλίας για μείωση εκπομπών CO2



Η παραγωγή βιώσιμων καυσίμων στις προτεραιότητές της


Η Emirates αποτελεί και επίσημα την πρώτη αεροπορική εταιρεία που εντάσσεται στο δίκτυο, ‘The Solent Cluster’. Πρόκειται για μια βρετανική πρωτοβουλία που έχει πέραν των 100 μελών, με στόχο τη μείωση εκπομπών CO2 από τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα νοικοκυριά, με έδρα τη νότια ακτή της Αγγλίας.


Το ‘The Solent Cluster’ αποτελεί συνεργασία διεθνών εταίρων από κλάδους όπως μεταφορές, κατασκευές και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι ιδρυτές του, ExxonMobil και University of Southampton, μοιράζονται το όραμα τους για την παραγωγή καύσιμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα για διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των αερομεταφορών.


Η πρωτοβουλία στοχεύει να κατασκευάσει εργοστάσιο Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF), με υπολογιζόμενη παραγωγή 200.000 μετρικών τόνων (200 kt) τον χρόνο. Εάν εγκριθεί, θα λειτουργήσει το 2032.


Ο συγκεκριμένος τύπος καυσίμου, εφόσον παραχθεί, μπορεί να μειώσει την εκπομπή CO2 κατά 563 kilotons/χρόνο, καθώς θα παράγει 70% λιγότερες εκπομπές σε σχέση με την κηροζίνη. Το καύσιμο θα διοχετεύεται από το εργοστάσιο στα μεγάλα αεροδρόμια στα οποία πετά η Emirates όπως π.χ. Heathrow και Gatwick., για εφοδιασμό των αεροπλάνων.

Η συμμετοχή της Emirates στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προστίθεται σε σειρά ενεργειών της εταιρείας, οι οποίες ανακοινώθηκαν από πέρσι, στα πλαίσια μάλιστα της υιοθέτησης του Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου(SAF) . Αυτές περιλαμβάνουν πτήσεις με αεροσκάφη Α380 και Boeing 777 με τη χρήση 100% βιώσιμων καυσίμων, την επέκταση της συνεργασίας της με την Neste για την προμήθεια SAF για το 2024 και 2025 για τις εργασίες στο Άμστερνταμ και τη Σιγκαπούρη, καθώς και τη χρήση SAF για πρώτη φορά στη βάση των εμπορικών πτήσεων της εταιρείας στο Ντουμπάι.


Πηγή: SAF Magazine


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page