top of page

Γνωρίζουμε τις Transavia Holland και Transavia France

Συνδέουν εδώ και χρόνια την Κύπρο με Ολλανδία και Γαλλία


Λιγότερο δημοφιλείς και γνωστές στην Κύπρο, αλλά εδραιωμένες στην Ευρωπαϊκή ήπειρο στον τομέα των αερομεταφορών. Οι Transavia Holland και Transavia France λειτουργούν κάτω από την επωνυμία Transavia και δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στην Κύπρο. Οι δύο αεροπορικές ανήκουν στον όμιλο Airfrance KLM, έναν από τους τρεις μεγαλύτερους  ευρωπαϊκούς ομίλους αερομεταφορών. Πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, συνδέοντας τη χώρα μας με το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ και Orly του Παρισιού.


Η Transavia Holland πραγματοποιεί ολόχρονα τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από Schiphol Άμστερνταμ προς αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο ενισχύει το πτητικό της πρόγραμμα προς Κύπρο, συνδέοντας και το αεροδρόμιο Πάφου με το Άμστερνταμ Schipol, με τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις. Η Transavia France την καλοκαιρινή περίοδο διενεργεί μια με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από το αεροδρόμιο Orly του Παρισίου προς το αεροδρόμιο Πάφου, ενώ πρόσφατα άρχισε πτήσεις από το Orly προς το αεροδρόμιο Λάρνακας με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.Και οι δύο πραγματοποιούν medium haul (μεσαίων αποστάσεων) πτήσεις συνδέοντας ευρωπαϊκές πόλεις, όπου διατηρούν βάσεις, με διάφορους προορισμούς της Ευρώπης, όπως και κάποιους άλλους στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, εκτελώντας δρομολόγια σε περισσότερες από 20 χώρες.


Είναι σημαντικό ότι οι δύο αεροπορικές εταιρείες είναι υβριδικού τύπου και πραγματοποιούν πτήσεις κοινού κωδικού με όλες τις εταιρείες του ομίλου Airfrance KLM, προσφέροντας ευρεία γκάμα πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό, αεροδρόμια, τα οποία αποτελούν βάσεις στις οποίες εδρεύουν. Στόχος είναι οι επιβάτες να μεταβαίνουν εύκολα, βολικά και γρήγορα στον τελικό προορισμό τους. Επιπρόσθετα μέσω των πτήσεων κοινού κωδικού, που διαθέτουν, με την αμερικανική εταιρεία Delta Airlines δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να πραγματοποιήσουν υπερατλαντικές πτήσεις.


Η Transavia Holland διαθέτει βάσεις στα αεροδρόμια Schiphol Άμστερνταμ, Αϊντχόφεν, Ρότερνταμ/Χάγης και Βρυξέλλες. Ο στόλος της αποτελείται από 47 αεροσκάφη, ενώ το 2023 παρέλαβε το πρώτο της A321neo. Οι συνολικές της παραγγελίες ανέρχονται σε 44 αεροσκάφη A321neo/A320neo. Η Transavia France διαθέτει βάσεις στα αεροδρόμια Orly στο Παρίσι, Νάντης, Λυόν και Μοντπελλιέρ. Ο στόλος της αποτελείται από 72 αεροσκάφη. Το 2024 παρέλαβε το πρώτο της αεροσκάφος A320neo. Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να παραλάβει ακόμη 13 A320neo.Το 2023 και οι δύο εταιρείες μετέφεραν συνολικά πέραν των 21 εκατ. επιβατών. 


Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια της Transavia μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, από ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων.



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page