top of page

Iberia: Ένας πρωτότυπος εορτασμός!

Αεροσυνοδός της, εξέπληξε τους επιβάτες τραγουδώντας live, Frank Sinatra


Ο ισπανικός αερομεταφορέας εξέπληξε τους επιβάτες της πρώτης πτήσης της ημέρας της 3ης Αυγούστου 2024, με την ερμηνεία του τραγουδιού New York, New York του Frank Sinatra, το οποίο ερμήνευσε live ένα από τα μέλη του πληρώματός της.  Η Iberia γιορτάζει λοιπόν φέτος 70 χρόνια λειτουργίας του δρομολογίου Μαδρίτη - Νέα Υόρκη και μ’ αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο γιόρτασε μαζί με τους επιβάτες την σημαντική αυτή επέτειο.


Η πρώτη υπερατλαντική πτήση πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου 1954, από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Barajas της Μαδρίτης (MAD) με αεροσκάφος Lockheed L-1049 Super Constellation, με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης (JFK). Για το δρομολόγιο η Iberia, εκτελούσε τότε μόλις τρεις πτήσεις την εβδομάδα, ενώ σήμερα εκτελεί δύο φορές την ημέρα πτήσεις, μεταξύ των δύο πόλεων, με στόλο Airbus A350 και Airbus A330.


Μεταξύ Αύγουστου - Δεκέμβριου του 1954, το δρομολόγιο εξυπηρέτησε σχεδόν 2.000 επιβάτες. Τον επόμενο χρόνο, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 7.300, ενώ μέχρι το 1979 ξεπέρασε τους 2.2 εκατ. επιβάτες. Σήμερα, η διαδρομή συνεχίζει να έχει μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας το 2024 σχεδόν 435.000 θέσεις για πτήσεις μεταξύ Μαδρίτης και Νέας Υόρκης.


Η Iberia εκτελεί πτήσεις για επτά επιπλέον προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες: Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι (MIA), Boston Logan International Airport (BOS), Διεθνές Αεροδρόμιο O' Hare του Σικάγο (ORD), Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX), Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας Φορτ Γουόρθ (DFW), Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (SFO) και Διεθνές Αεροδρόμιο Washington Dulles (IAD).




Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page