top of page

Νέα τάση για ταξίδια... προς το άγνωστο




Δεδομένα που αλλάζουν όσα ξέραμε για τα προγραμματισμένα ταξίδια, έρχεται να φέρει μια ήδη δημοφιλής τάση των καταναλωτών, όσον αφορά στο σχεδιασμό των διακοπών τους. Στη βάση αυτής οι ταξιδιώτες τείνουν να επιλέγουν πακέτα διακοπών… έκπληξη, όπου τα ταξιδιωτικά γραφεία αναλαμβάνουν την οργάνωση και ο πελάτης μαθαίνει τον προορισμό, τις δραστηριότητες και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες στο αεροδρόμιο.


Η ιδέα ήδη δοκιμάζεται από το 2016, από το αμερικάνικο surprise travel agency Pack Up & Go, το οποίο διοργανώνει ταξίδια προς άγνωστο προορισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το γραφείο έχει εξυπηρετήσει ήδη 40.000 ταξιδιώτες, τα τελευταία επτά χρόνια, που ήθελαν να βιώσουν αυτή την περιπετειώδη ταξιδιωτική διαδικασία.


Την τελευταία δεκαετία δημιουργούνται όλο και περισσότερες τέτοιες εταιρείες. Εξάλλου, ο σχεδιασμός των διακοπών πάντα αποτελούσε μέρος του ενθουσιασμού για το ταξίδι και το στοιχείο - μυστήριο φαίνεται πώς δελεάζει τους ταξιδιώτες να βρουν ένα τρόπο διαφορετικό για να βλέπουν τον κόσμο.


Σύμφωνα με έρευνα του Booking.com περισσότεροι από 13 χιλιάδες επιβάτες (52% των ερωτηθέντων) από 33 χώρες δήλωσαν ότι θα δοκίμαζαν αυτή την τάση και προβλέπεται πως το 2024 θα είναι η χρονιά όσων "παραδίδονται στην πρόκληση" (surrender seekers).

Σε σχέση με το πώς δουλεύει το πακέτο διακοπών... έκπληξη, αρχικά καθορίζεις την τιμή, το πόσο μακριά θέλεις να πας και το πόσες μέρες. Συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το τι σου άρεσε σε προηγούμενα ταξίδια, τυχόν περιορισμούς κ.α. Μια βδομάδα πριν το ταξίδι λαμβάνεις ένα email που αναφέρει πώς θα είναι ο καιρός, και ποια μέρα και ώρα θα είσαι αεροδρόμιο. Την παραμονή του ταξιδιού, λαμβάνεις ένα φάκελο- τον οποίο θα πρέπει να ανοίξεις όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο, όπου μέσα αναγράφεται ο προορισμός.


Ακολουθώντας την αναδυόμενη αυτή τάση, η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS, δίνει την ευκαιρία στα EuroBonus μέλη της να εγγραφούν στη νέα ταξιδιωτική εμπειρία Destination Unknown. Μέσα σε μερικά λεπτά, από την ανακοίνωσή, είχαν εγγραφεί πέραν των 1.000 μελών επενδύοντας στη γνωστή ρήση ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι.


Πηγές: BBC, AviationSourceNews


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page