top of page

Παρελθόν τα ανακλινόμενα καθίσματα στις οικονομικές θέσεις

Τι φέρνει η νέα τάση για τις θέσεις των αεροπλάνων


Τα ανακλινόμενα καθίσματα στα αεροπλάνα, όπως τα γνωρίζουμε όλοι σήμερα, φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελούν παρελθόν από στις οικονομικές θέσεις, σύμφωνα με ειδικούς.

Πλέον στα νέα αεροσκάφη δεν θα τοποθετούνται θέσεις στις οποίες ο επιβάτης θα μπορεί να ρυθμίσει προς τα πίσω την πλάτη, σε πιο οριζοντιωμένη στάση.


Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αεροπορικές εταιρείες, έτσι, θα μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερο χώρο, ώστε να διαθέτουν περισσότερες αεροπορικές θέσεις και να μειώσουν το κόστος καυσίμων λόγω μειωμένου βάρους του αεροσκάφους. Παράλληλα, υποστηρίζουν πως τα τωρινά καθίσματα προκαλούν ένα πλήθος προβλημάτων, κατά τη διάρκεια της πτήσης όπως τσακωμούς μεταξύ των επιβατών, ζημιές σε φορητούς υπολογιστές και καφέδες/ φαγητά που έχουν χυθεί.

Ο Philip Baum, επισκέπτης καθηγητής στο Coventry University του Ηνωμένου Βασιλείου, για θέματα ασφάλειας στην αεροπορική βιομηχανία δηλώνει ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί μέρος μιας γενικότερης τάσης που αφορά στις παρεχόμενες ανέσεις της οικονομικής θέσης. Αυτή έχει ήδη οδηγήσει αρκετές αεροπορικές εταιρείες, να προσφέρουν τη δυνατότητα για θέσεις με μειωμένο κόστος, οι οποίες όμως δεν περιλαμβάνουν αποσκευές, γεύματα και δυνατότητα επιλογής θέσης.


Περισσότερα για το τί έφερε αυτή την αλλαγή, διαβάστε εδώ

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page