Λίγο τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, λίγο οι συνεχείς εξελίξεις στο διεθνές σκηνικό με τους πολέμους και τις οικονομικές δυσχέρειες έφεραν νέα δεδομένα στα ταξίδια.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, μια γενικότερη επαναφορά του ενδιαφέροντος για τα ταξίδια, μία εξέλιξη στην οποία , ο τομέας των αερομεταφορών μπορεί να βασιστεί , ώστε να φέρει πίσω τη χαμένη ταξιδιωτική μαγεία.
Ο Armando Brunini, πρόεδρος του ACI Europe, μέλος του ACI World και
CEO των αεροδρομίων Linate και Malpensa του Milano, εξηγεί σε συνέντευξή του, γιατί και πως πρέπει να επαναφέρουμε τη μαγεία στα ταξίδια.
Ο ίδιος διευθύνει δυο αεροδρόμια, το ένα μάλιστα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση στην Ιταλία μετά το Fiumicino στη Ρώμη. Οπαδός της ανθρώπινης προσέγγισης, πάει στη δουλειά με μετρό και καθημερινά κάνει μια βόλτα στο κτήριο. Πιστεύει πως ανέκαθεν ο χώρος των αερομεταφορών θεωρούνταν μια προοδευτική δύναμη της κοινωνίας και πως εξακολουθεί να γοητεύει όλους η στιγμή που ένα αεροπλάνο απογειώνεται, καθώς πρόκειται για μια απόδειξη ανθρώπινων επιτευγμάτων.
Θυμάται πως από μικρός ταξίδευε και πως τον μάγευε η διαδικασία, όπως και τους περισσότερους ανθρώπους: το να είναι στο αμάξι για να πάει αεροδρόμιο, οι βόλτες στο κτήριο μέχρι να φτάσει στο αεροπλάνο. Σήμερα, παραδέχεται, πως οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ένταση απ’ ότι παλαιότερα. Γι’ αυτό και όλοι όσοι εργάζονται στην αεροπορική βιομηχανία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες στην υπηρεσία των επιβατών και μαζί να δουλέψουμε για να επαναφέρουμε τη μαγεία στην ταξιδιωτική εμπειρία.
Πρακτικές όπως η βελτίωση των παροχών στους επιβάτες που προωθούν την άνεση, την ευκολία και την εξατομικευμένη φροντίδα μπορούν να βοηθήσουν να επανέλθει η μαγεία. Επισημαίνει, μάλιστα πως όπως πολλές βιομηχανίες, τα αεροδρόμια εκπέμπουν CO2 και πως χωρίς καμία αμφιβολία, η κύρια πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίσουμε να είμαστε η προοδευτική δύναμη, αλλά με βιώσιμο τρόπο.
Ο σκοπός μας, που είναι η συνδεσιμότητα, ιδιαίτερα αυτή των μεγάλων αποστάσεων, παραμένει αμετάβλητος, αλλά πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με πιο βιώσιμο τρόπο.
Πηγή: ACI World Insights
Comments