top of page

ΤikTok: Οδηγεί το 40% των ταξιδιωτικών κρατήσεων, νέων

Πώς το κοινωνικό δίκτυο εμπνέει… τα ταξίδια των νέων της Gen Z 


Μια νέα ευκαιρία για τους διοργανωτές ταξιδιών φαίνεται να αποτελεί το TikTok, όπως προκύπτει από έρευνα του The State of Student and Youth Travel το 2024 που διεξήχθη από το StudentUniverse, που είναι μέρος του Flight Centre Travel Group, μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ταξιδιών στον κόσμο.


Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, TikTok αναδείχθηκε ως η κύρια πηγή έμπνευσης για τα ταξίδια από τους νέους της Gen Z με ένα 89% να λέει πως εντοπίζουν μέσα από την πλατφόρμα καινούργιους προορισμούς και εμπειρίες. Το 40% μάλιστα παραδέχεται πως έκλεισαν διακοπές ως άμεσο αποτέλεσμα της παρακολούθησης περιεχομένου στο TikTok.


Πρόκειται για μια τάση που δείχνει να ενισχύεται διαρκώς. Εταιρείες μάλιστα του τομέα διοργάνωσης ταξιδιών, όπως η αυστραλέζικη, Big Red Group κάνουν λόγο για το ότι οι καμπάνιες τους, οι οποίες απευθύνονται σε νέους μέσω των λογαριασμών τους στο TikTok προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες κλικ μέσα σε λίγα λεπτά.


Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι τουριστικές εταιρείες έχουν την ευκαιρία μέσω του TikTok, να μιλήσουν στους  ταξιδιώτες, με ανταγωνιστικό περιεχόμενο που μιλά απευθείας στους νέους. Έτσι, μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που παρέχει το TikTok , ώστε να προσελκύσουν την προσοχή και να αυξήσουν τις κρατήσεις μιας αναδυόμενης και έντονα ανταγωνιστικής αγοράς, των νέων  της Gen Z, που αποτελούν ένα ταξιδιωτικό κοινό με δυναμική προοπτική, όπως διαφαίνεται.

 

Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτή την τάση  εδώ

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page